LHV teenis maikuus rekordilise puhaskasumi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Groupi juht Madis Toomsalu.
LHV Groupi juht Madis Toomsalu. Foto: Elmo Riig / Sakala

AS LHV Group teenis maikuuga konsolideeritult rekordilised 5,7 miljonit eurot puhaskasumit. AS LHV Pank teenis 2,1 miljonit eurot ja AS LHV Varahaldus 0,7 miljonit eurot puhaskasumit.

«Maikuu tulemusi iseloomustas kõrge klientide arvu kasv ja aktiivsus ning laenumahtude suurenemine. Panga klientide arv suurenes viimase paari aasta parimas tempos ehk 2300 uue kliendi võrra, sealhulgas avati rohkelt uusi väärtpaberikontosid,» kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu pressiteates.

Konsolideeritud panga laenude kasv summas 10 miljonit eurot (Mokilizingase laenusid arvestamata) tulenes Toomsalu sõnul peamiselt ettevõtete laenude ja jaelaenude kasvust. «Kõik olulisemad laenuportfellid on kasvamas, jõudes maikuu lõpuks ajaloo kõrgeimale tasemele. Hoiused kasvasid 213 miljoni euro võrra, seejuures finantsvahendajate hoiused 50 miljoni euro võrra. Hoiuste kõrget kasvu mõjutas paari kliendi finantstehingutega seotud hoiuse jäägi suurenemine,» lisas Toomsalu.

Rekordiline aktiivsus saavutati ka kaardimaksete vastuvõtmises, samuti klientide aktiivsuses kaartide ja mobiilipanga kasutamises. Pensionifondide varad suurenesid 15 miljoni euro võrra.

Tavapärasest erinevalt mõjutas tulemusi Mokilizingase müügist saadud tulu, institutsionaalsest maaklertegevusest tehingu nõustamisega seotud tulu ning spetsiifiline allahindlus summas 0,9 miljonit eurot.

Eraldi jälgimise all olevast ühest suuremast kliendist hoolimata on LHV krediidiportfell Toomsalu hinnangul tugev ning tasapisi tehakse pingutusi, et leida lähiajal ka antud kliendi osas lahendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles