Video: maailma kõige parem mootor on Ferraril

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari 488 Pista
Ferrari 488 Pista Foto: Marco Destefanis / Pacific Press/Sipa USA

Saksamaal Stuttgardis jagati taas auhinnagalal «Engine of the Year» aasta mootorite tiitleid ning kõige paremaks tunnistati Ferrari kapoti all mürisevad ajamid.

Võitjaks tuli Ferrari 3,9-liitrine biturbo V8 mootor, mida kasutavad Ferrari mudelid 488 GTB, 488 Spider ja  488 Pista. Teiseks tuli Porsche 3-liitrine kuue silindriga turbomootor, mis on kasutusel Porsche 911 Carrera erinevatel mudelitel. Kolmandaks tuli Ferrari 6,5-liitrine V12-mootor masinal Ferrari 812 Superfast.

Engine of the Year 2018 from UKi Media & Events on Vimeo.

1- kuni 1,4-liitriliste bensiinimootorite kategoorias tunnistas rahvusvaheline autoajakirjanike žürii juba neljandat aastat parimaks Peugeot PureTech 1,2-liitrine ja 3-silindriline turbomootor. Uue põlvkonna PureTech mootorid võeti kasutusele uue Peugeot 308 turuletulekuga. Jõuallikad on saadaval 110- ja 130-hobujõulise versioonina ning on kasutusel Peugeot 208, 308, 2008, 3008 ja 5008 mudelitel ning teistel PSA grupi autodel.

Parim elektrimootor on Tesladel (Model S, Model X, Model 3), teisele kohale tuli BMW elektrimootor masinatel BMW i3 ja i3S ning kolmandaks General Motorsi mootor, mis on kasutusel Chevrolet Boltil ja  Opel Ampera-e’il.

Aasta mootori auhinda annab välja Suurbritannia ajakiri Engine Technology International. Žürii koosneb 32 riigi 58 ajakirjanikust.

Parima mootori valikul hinnatakse eri kriteeriume, nagu kütusekulu, sujuvus, jõudlus, müratase ja sõidumugavus.

Kõigi kategooriate võitjaid on võimalik vaadata siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles