Eesti siidritootja kogub maailma minekuks miljonit (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Nõmmann (pildil) toodab koos abikaasa ja lastega Lõuna-Eestis Valgjärvel maailmatasemel siidreid.
Sulev Nõmmann (pildil) toodab koos abikaasa ja lastega Lõuna-Eestis Valgjärvel maailmatasemel siidreid. Foto: Sille Annuk

Kodumaine käsitöösiidri tootja, Põlvamaal asuv Siidrikoda on võtnud pärast mitme siidriauhinna võitmist ette tootmise 16-kordse laiendamise, et minna suure hooga välisturgu vallutama. Veel kümmekond päeva kogutakse selleks raha ka investeerimisplatvormi Funderbeam kaudu.

«Välisturgudele ei minda ühe, kahe, kümne või 20 siidrikastiga, vaid kogused on ikkagi oluliselt suuremad,» rääkis Siidrikoja omanik Sulev Nõmmann (58). «Kui nad tahavad sinuga pikaajalist suhet arendada, siis tahavad nad olla veendunud selles, et ei teki tarneraskusi,» lisas ta.

Siidrikoja omanikud on veendunud, et neile kuulub umbes neljandik Eesti käsitöösiidrite turust. Natuke juba ka eksporditakse, ettevõtte tooteid on läinud nii Soome kui Leetu, mõned partiid ka Valgevenesse ja Prantsusmaale. Läbirääkimised käivad Horvaatias, vaadatakse ka Aasia ja Kaug-Ida poole. Ehitaja välja valitud

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles