Saksa prokuratuur hakkas seoses heitmepettusega uurima Audi tegevjuhti

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi A7.
Audi A7. Foto: GARY CAMERON/REUTERS

Saksa prokuratuur teatas esmaspäeval, et on hakanud seoses Volkswageni heitmepettusega uurima ka samasse kontserni kuuluvat Audit ja selle tegevjuhti Rupert Stadlerit.

Müncheni politsei otsis esmaspäeval läbi Stadleri ja veel ühe Audi nõukogu liikme kodu. Mõlemat meest uuritakse seoses valereklaamide tegemisega, mis aitasid petutarkvaraga varustatud diiselautosid Euroopa turule tuua. Kokku on heitmeskandaaliga seotud uurimise all hetkel 20 inimest, kirjutab Reuters.

Audi on lubanud võimudega igat moodi koostööd teha.

Audi teatas 2015. aasta novembris, et nende USA turule saadetud 3,0-liitrised V6 mootorid on varustatud tarkvaraga, mis võimaldavad petta diiselmootori emissioonide näitajaid, sest autod ületasid heitmete piirmäära.

Audi teatas möödunud kuul, et on avastanud heitmetega seotud probleeme veel täiendaval 60 000 sõidukil, tuues nii kontserni, mis maadleb juba viimased kaks aastat heitmeskandaali tagamaadega, uuesti võimude tähelepanu alla.

Audi nõukogu soovitas märtsis edutada Stadleri tegevjuhiks vaatamata sellele, et politsei korraldas samal ajaperioodil Audi peakorteris läbiotsimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles