Unelmate linnajagu Thbilisi külje all

Ainar Ruussaar
, Erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa loodavast linnosast on merekonteineritest ehitatud elamud, mille rõdult avaneb 700-meetri sügavune vaade Thbilisele.
Osa loodavast linnosast on merekonteineritest ehitatud elamud, mille rõdult avaneb 700-meetri sügavune vaade Thbilisele. Foto: Eero Vabamägi

Eesti suurettevõtjad Oleg Ossinovski ja Marcel Vichmann rajavad Thbilisi kesklinna kohal kõrguvale mäeharjale uut jõukatele mõeldud linnaosa, mis erineb oma luksuse ja läänelikkusega praeguse pealinna oludest ja arhitektuurist nagu öö ja päev.

Tbilisi Hillsi nimelises 331 hektari suuruses tulevases linnajaos on juba valmis enam kui kuue kilomeetri pikkune 18 rajaga golfiväljak, mille rahvusvaheline golfiturismi liit on hinnanud maailma 27 parima golfiväljaku hulka.

Valminud on moodne golfiakadeemia hoone, mäetipule on veetud 2,5 kilomeetrit veetrasse koos pumbajaamadega ning elektritrassid. Gruusia kliima võimaldab golfi harrastada märtsist novembrini, vahepealsetel kuudel võib seal sadada ka lund. Eesti investorite golfiraja avamisel eelmise aasta sügisel osales ka president Kersti Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles