Suuremate kaltsukate äri õitseb hoogsast majanduskasvust hoolimata (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn kaltsukas.
Nn kaltsukas. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ehkki mullu kasvas Eesti majandus ligi viis protsenti, ei hüljanud kasutatud riiete kaupluste kliendid neid uute riietega kaubitsejate kasuks – käivet kasvatasid jõudsalt nii kogu Eestis tegutsev Humana kui Tallinna üks suuremaid teise ringi poode Paavli Kaltsukas, kirjutab ERR.

Humana Sorteerimiskeskus OÜ-l, millel on Eestis 23 poodi, neist 12 Tallinnas ja kaks Tartus, oli mullu käive ligi 19,8 miljonit eurot ehk üle kaheksa protsendi 2016. aasta käibest enam. Kasumit teeniti üle 719 000 euro ning see number ületas 2016. aastat hüppeliselt, sest toona jäädi ligi 382 000 euroga miinusesse.

Tallinnas Koplis kaht taaskasutatavate rõivaste poodi pidava Paavli Kaltsuka käive oli mullu 1,29 miljonit eurot ning käive kasvas aastaga üheksa protsenti.

Kasumit teenis ettevõte eelmisel aastal 14 484 eurot, kuid selles osas jäädi 2016. aastale alla, sest toonane kasuminumber oli ligi 31 000 eurot.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles