Maksumaksjad on riigile andnud paarkümmend miljonit eurot «intressita laenu»

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: EUROD : TARTU, EESTI, 20NOV12 -  
Pildil eurod.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: EUROD : TARTU, EESTI, 20NOV12 - Pildil eurod. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänavu esimese kvartali statistika põhjal tuleks riigil järgmisel aastal inimestele tagasi maksta üle 24 miljoni euro tulumaksu, kirjutab ERR.

Alates tänavusest aastast on sadadel tuhandetel töötajatel võimalus valida, kas lasta tööandjal maksuvaba tulu palgaga koos arvestada, teha seda mingis konkreetses summas või mitte lasta arvestada.

Valikute tõehetk saabub inimesele 2019. aasta kevadel, kui ta asub täitma 2018. aasta tuludeklaratsiooni. Siis selgub lõplikult, kas maksuametile tuleb juurde maksta, raha saab tagasi või on nullsummamäng.

Maksuamet soovitas reformi rakendumise eel, et kui aasta sissetulek on raskesti ennustatav, on võimalus jätta maksuvaba tulu arvestamata, et vältida juurdemaksmist.

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles