Eestlaste pakiroboti arendaja sai üle 20-miljonilise rahasüsti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starshipi pakiveorobot Saue teedel
Starshipi pakiveorobot Saue teedel Foto: Ints Kalnins / Reuters

Värskeima kapitali kaasamise ringis sai Eesti päritolu pakiveorobotite tootja Starship Technologies 25 miljoni dollari ehk 21,21 miljoni euro suuruse rahasüsti.

Starship Technologies pakiveorobotite tootjale tehtud 25 miljoni dollari suuruse investeeringusse panustasid senistest investoritest Hardi Meybaumi Matrix Partners ja Morpheus Ventures, vahendab TechCrunch.

Ühtlasi on värskeimate investorite seas ka Airbnb kaasasutaja Nathan Blecharczyk, Skype'i asutajate ringi kuulunud Jaan Tallinn ning mitmed teised. Kusjuures Starship võttis alles hiljuti ettevõtte tegevjuhina tööle endise Airbnb äriarendusjuhi Lex Bayeri.

Värskelt kaasatud 25 miljoni dollari eest plaanib ettevõte võtta pakiveorobotid kasutusele erinevates naabruskondades, büroohoonete läheduses ning ülikoolilinnakutes nii Euroopas kui USA-s.

Starshipi kaasasutaja Janus Friisi sõnul võimaldavad täiendav rahastus ja uus juht asuda ettevõttel roboteid turule laskma.

Starshipi pakiveorobotid toimetavad umbes kolme kilomeetri raadiuses kohale nii pakke kui toiduaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles