Jack Daniel'si viski valmistaja tunneb muret oma tuleviku pärast

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Daniel´s viski
Jack Daniel´s viski Foto: Wikipedia.org

Üle kogu maailma tuntud Jack Daniel'si viskit valmistav ettevõte Brown-Forman tunneb president Trumpi algatatud kaubandussõja pärast muret oma tuleviku pärast.

Mehhiko määras teisipäeval USA viskile 25-protsendilise tariifi ning Euroopa Liit ja Kanada on lubanud sama teha. Viski näol on tegu vaid ühe tootega, mis maksustatakse vastutasuks USA terase- ja alumiiniumitariifidele, kirjutab CNN.

Mehhiko tariifides on ära märgitud nii burboon kui ka Tennessee viski. Jack Daniel's liigitatakse sageli burbooni alla, mille nimi tuleb Burboni maakonna järgi Kentuckys, kuid tegelikult valmistatakse seda Tennessees. Selle pärast on ka Jack Daniel'si pudelil kirjas Tennessee viski.

53 protsenti Brown-Formani müügist tuleb ühendriikidest ning viis protsenti Mehhikost. Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Poola moodustavad kokku 18 protsenti. Kaubandussõda nende riikidega võib viskitootjale kalliks maksma minna ja selle käigus vähendatakse ilmselt töökohti ja investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles