Algoritm on rääkinud: jalgpalli maailmameistriks tuleb Brasiilia

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bisnode ennustus
Bisnode ennustus Foto: Kuvatõmmis

Rootsi peakontoriga andmeanalüütika ettevõte Bisnode pakub peatselt algava jalgpalli MMi finalistideks Brasiiliat ja Saksamaad ning 15. juulil toimuvast finaalist võitjana väljuvaks Brasiiliat.

Bisnode Group Analytics on rahvusmeeskondade mängude kohta viimase nelja aasta jooksul välja töötanud mudeli, mis ennustab võidu, viigi või kaotuse võimalust, samuti väravate vahet kõikide tulevikumängude puhul võistluses osalevate meeskondade vahel.

«Meie teine eesmärk oli kõiki andmeid arvestava simulatsiooni abil teha kindlaks kõige tõenäolisem võistluse kulgemise stsenaarium ja mängude tulemused,» ütles projekti andmeteadur Gauthier Doquire.

Lähenemine võimaldas mitte ainult ennustada meeskonna teatud etappi jõudmise tõenäosust, vaid see pakkus ka kõige tõenäolisema stsenaariumi kogu turniiri kohta, samuti iga meeskonna üldise võimaluse kogu võistluste võitmiseks.

Tulemuste saavutamiseks kasutati::

MASINÕPET (MACHINE LEARNING), arvutiteaduse alamvaldkonda, mis annab arvutitele võime õppida ilma neid spetsiaalselt midagi konkreetset tegema programmeerimata. Masinõpe kasutab mustrite uurimisest ja tehisintellekti arvutusliku õppe teooriast lähtuvalt algoritme, mis suudavad õppida ja teha saadud andmete põhjal ennustusi.

ANDMEKAEVET (DATA MINING), analüüsitehnika, milles keskendutakse mustrite ja trendide leidmisele, et anda vajalikud lähteandmed ennustusmudeli jaoks.

Täielik info ennustuste kohta on kättesaadav lingilt: bit.ly/MMi-ennustused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles