AirBaltic kiirustab Bombardieri tehinguga, et lennukid õigeks ajaks kätte saada

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
airBalticu lennuk Bombardier CS300
airBalticu lennuk Bombardier CS300 Foto: airBaltic

Läti lennufirma airBaltic tahab viia oma CS300 Bombardier lennukite ostulepingu lõpuni enne, kui nende tootmine läheb Airbusi kätte.

Airbus lubas möödunud oktoobris osta enamusosaluse Bombardieri C-seeria lennukite programmis, mis on jäänud kiratsema ostjate vähesuse tõttu. Airbusi rahaline tugi pakuks CSeries programmile stabiilsust ja enamus potentsiaalseid ostjaid paistavadki hetkel ootavat tehingu lõpule viimist, kirjutab Reuters.

AirBaltic on aga silma torkav erand sellele trendile. «Me oleksime tegelikult võinud samuti oodata, aga leidsime, et parem on saada tellimus kiiresti paika, sest pärast omastamist võivad teised ostjad meie koha endale saada,» ütles airBlaticu juht Martin Gauss, viidates selle, et Airbus võib hakata lennukeid suuremates kogustes müüma.

«Meie loogika oli, et paneme tehingu kohe kinni, sest me vajame esimest kahte lennukit juba 2019. aasta lõpus,» lisas Gauss.

AirBaltic teatas eelmisel nädalal, et tellib 20 CS300 reisilennukit, millele võib veel lisanduda täiendavad 60 lennukit. AirBaltic on C-seeria teisena kõige suurim klient, kuid nad ei tea, kuidas lennukit tulevikus kutsumagi hakatakse. Kuulduste järgi võib Airbus nimetada selle ümber A200-ks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles