Venemaalt on tänavu välja voolanud 30 miljardit dollarit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva
Moskva Foto: SCANPIX

Selle aasta esimese nelja kuuga on Venemaalt välja voolanud 30 miljardit dollarit, vahendab Ria Novosti.

Varasema info kohaselt oli see summa esimese kvartali lõpus 21,3 miljardi dollarit ning eelmisel nädalal kinnitas Venemaa keskpanga asepresident Gennadi Melikjan, et aprillikuus voolas riigist kapitali välja 7,8 miljardi dollari väärtuses.

Keskpanga presidendi Sergei Ignatjevi sõnutsi on kapitali väljavoolu põhjuseks riigi kehv investeerimiskliima. Lisaks sellele avaldavad oma mõju ka valuutaturul tegutsejad, kes ei usu naftahinna praegusel kõrgel tasemel püsimisse ega ka rubla tugevnemisse.

Endine Venemaa presidendi nõunik Arkadi Dvorkovitš tõdes, et kapitali väljavoolu üheks põhjuseks on ka eraisikud, kes oma raha Venemaalt ära viivad, sest ei näe oma raha paigutamiseks riigis võimalusi.

Viimane kord oli Venemaa kapitalivoog positiivne 2007. aastal . Juba 2008. aastal hakkasid investorid raha riigist majanduskriisi tõttu välja viima ning 2009. aastal voolas riigist välja 56,9 miljardit dollarit ning 2010. aastal 35,3 miljardit dollarit, vahendab lenta.ru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles