Vaata, mida uut toob Windows Phone Mango

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows Phone 7 operatsioonisüsteemiga nutitelefon.
Windows Phone 7 operatsioonisüsteemiga nutitelefon. Foto: SCANPIX.

Tele2 tootearendaja Oliver Ojamaa annab oma blogis ülevaate mõningatest uuendustest, mis kaasnevad uue Windows Phone operatsioonisüsteemiga, mille koodnimeks on Mango.


Nimelt kergitas Microsoft sel nädalal natuke saladuseloori selle koha pealt, milline saab olema esimene Microsofti ja Nokia koostöös valmiva telefoni operatsioonisüsteem.

Nokia uhkemad telefonid hakkavad tulema Windows Phone 7 operatsioonisüsteemiga, kuid mitte päris sellega, mis seni on HTC, LG ja Samsungi telefonidel olnud. Tuleb natukene uuem versioon.

Peamised uuendused olid eilsel ettekandel jaotatud kolme suuremasse gruppi.

Kommunikatsioon ja suhtlus:

- Parem integratsioon sotsiaalvõrgustikega. Varasemalt ehk praeguses Windows Phone 7′s on väga hea integratsioon Facebookiga. Väga mugav oli seda kasutada. Nüüd tahetakse seda veelgi paremaks muuta ja infotulvaga veelgi rikastada. Lisades juurde sinu kontaktide  Twitteri ja LinkedIn’i uuendused.

- Kõik sõnumid ühes postkastis. Sõltumata sellest, milliseid teenuseid kasutades sõnumid sinu telefoni jõuavad, kuvatakse neid kõiki ühes Inboxis.

E-mailid reastatakse justkui vestlused ning viimased e-maili vestlused tõstetakse alati kõige ette. Sisuliselt sõltumata sõnumikandjast (SMS, e-mail, Facebooki sõnum) muutub kõik üheks suureks vestluseks erinevate osalejate vahel.

- Käed-vaba sõnumite saatmine. See tuleb tõenäoliselt esialgu vaid inglise keelt kõnelevatele kodanikele. Samsung Galaxy S II on midagi analoogset juba oma Android telefoni peale ehitanud. Telefon lubab sul suuliselt sõnumeid dikteerida ning vajadusel loeb sõnumeid ette.

- Kontaktigrupid. Väidetavalt muudetakse paremaks erinevate kontaktide grupeerimist, et siis vestlusi ja infovahetust just inimgruppide/meeskondade vahel paremini korraldada.

Nutikamad rakendused:

- Multitasking ehk üheaegselt on võimalik mitut rakendust samaaegselt töös hoida. Esimene Windows Phone 7 töötas nagu vana iPhone, kus korraga sai vaid üks rakendus lahti olla. Hästi hea ja lihtne oli kasutada, kuid tehnokrattidele oli sellest selgelt vähe.

Parem internet:

- Internet Explorer 9 leiab tee telefoni. Täieliku HTML5 toega ning piltide ja animatsiooni joonistamiseks võetakse appi riistvaratugi. Väidetavalt olevat IE9 telefonis väga kiire.

- Local Scout asukohapõhine teenus, mis on võimeline kuvama lähimaid söögikohti, huviväärsusi jne.

- Bing otsingumootor telefonis tehakse funktsionaalsemaks. Lisatakse Bing Vision, mis on natukene sarnane Google Goggles tootele, mis proovib läbi telefoni fotosilma eseme tuvastada ning selle põhjal Bing otsingumootorist otsingu teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles