Tesla järgmine gigatehas ehitatakse Shanghaisse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Elon Musk ütles teisipäeval Californias toimunud Tesla aktsionäride koosolekul, et järgmine Tesla gigatehas ehitatakse Shanghaisse.

Kohtumine ei läinud Muski jaoks sugugi lihtsalt, sest üks investor tahtis võtta temalt nõukogu esimehe tiitli, mis on vähemalt siiani käinud Teslas koos tegevjuhi tiitliga. Investori ettepanek ei läinud küll hääletusel läbi, kuid tegu on selge märgiga investorite rahulolematusest, kirjutab BBC.

Musk ise omab 20 protsenti enda asutatud Teslast.

Musk kinnitas investoritele, et juunikuu lõpuks saavutatakse «üpris suure tõenäosusega» plaanitav tootmistempo 5000 Model 3 nädalas. Praegu tuleb ettevõtte liinidelt Fremoniti tehases Muski sõnul 3500 Model 3 nädalas.

«Need on olnud ühed minu elu kõige põrgulikumad kuud, kuid ma usun, et nüüd hakkab paremaks minema,» ütles Musk investoritele. «Me ei ole täiuslikud, kuid me valame nende autode loomisesse oma hinge ja me väga hoolime neist.»

Tesla teenis selle aasta esimese kolme kuuga rekordilise kahjumi, milleks oli 710 miljonit dollarit. Tesla aktsia on viimastel kuudel olnud väga volatiilne ja langes aprillis oma ajaloo kõige madalamale tasemele. Aktsia on nüüdseks taastunud, kuid pole saavutanud oma möödunud aasta taset.

Tesla väärtuseks loetakse endiselt ligemale 50 miljardit dollarit, mis on rohkem kui näiteks Fordil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles