Mehhiko kehtestas tervele hulgale USA toodetele tariifid

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terase rullid.
Terase rullid. Foto: Cole Burston / AFP

Mehhiko teatas, et kehtestas vastuseks USA president Donald Trumpi terase-ja alumiiniumitariifidele omapoolsed tariifid tervele hulgale USA toodetele.

Mehhiko tariifid paistavad eelkõige olevat suunatud USA vabariiklaste partei võimukeskuste vastu, kus nende hääletajaskond on kõige suurem. Maksu alla lähevad muuhulgas viski, burboon, juust, sealiha ja teras, kirjutab BBC.

Mehhiko on kõige suurem turg USAs toodetud sealihale ja eksportijad seisavad nüüd silmitsi 20-protsendise tariifiga. USA suurim sealiha tootev osariik on Iowa ja sealse vabariiklasest kongressi liikme Rod Blumi poliitiline jalgealune võib muutuda nüüd palju nõrgemaks.

President Trump kehtestas möödunud nädala lõpus terase- ja alumiiniumitariifid Euroopa Liidule, Kanadale ja Mehhikole, sattudes nii rahvusvahelise pahameele laviini alla. Kõik kolm lubasid kehtestada omapoolsed vastumeetmed.

USA ja Mehhiko suhteid on viimasel ajal määrinud ka Trumpi järeleandmatus Põhja-Ameerika Vabakaubanduse Lepingu (NAFTA) läbirääkimistel. Nimelt lubas Trump sellest üldse välja astuda, kui USA-l ei õnnestu kaubelda enda jaoks välja soodsaid tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles