Miljardäridest vennad Kochid kuulutasid Trumpile sõja (50)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Koch.
Charles Koch. Foto: Bo Rader / AP

Ühed USA kõige rikkamad mehed Charles ja David Koch hakkavad finantseerima miljarditesse dollaritesse ulatuvat lobikampaaniat president Donald Trumpi tariifide vastu.

Vendade poolt finantseeritud kolm erinevat poliitilist gruppi hakkavad korraldama Trumpi tariifide vastu suunatud kampaaniaid ning tegema vabakaubandust toetavat reklaami ja lobitööd, kirjutab BBC.

Lobigrupid Freedom Partners Chamber of Commerce, Americans for Prosperity ja LIBRE Initiative teatasid, et möödunud nädala lõpus jõustunud Trumpi terase- ja alumiiniumitariifid kahjustavad USA majandust, ärisid ja tarbijaid, sest ajavad hinnad üles.

Nii Kochid kui ka nende toetajad on peamiselt rikkad ja konservatiivsed vabariiklastest ärimehed, kes ei taha, et Trump paneks pidurid nende rahavoolule. Kochid on USA poliitika ühed kõige suuremad doonorid, kes kulutavad igal aastal miljoneid, et toetada konservatiivset ja samas väheste äriregulatsioonidega poliitikat.

Kochid on varem pannud raha ka kliimamuutuse eitamisse ning rünnanud ametiühinguid.

Vendade juhitud Koch Industries on üks maailma suurimaid erafirmasid ja teisena suurim erafirma USAs. Ettevõtte heaks töötab üle 120 000 inimese. Forbesi andmetel on kummagi mehe vara väärtuseks üle 60 miljardi dollari.

78-aastane David Koch teatas ühtlasi teisipäeval, et paneb oma halveneva tervise tõttu ameti maha.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles