Olympic kaalub börsi otsuse vaidlustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Black Jacki laud kasiinos.
Black Jacki laud kasiinos. Foto: Yuya Shino / Reuters

Olympic Entertainment Groupi juhatuse esimehe Madis Jäägeri sõnul ei ole börsi otsus Olympicu noteerimise lõpetamisest keelduda nõuetega kooskõlas ning ettevõte kaalub õiguskaitsevahendite kasutamist.

"Oleme võtnud Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjoni 31. mai otsuse teadmiseks. Oleme seisukohal, et noteerimis- ja järelevalvekomisjoni  keelduv otsus ei ole sisu osas kooskõlas kehtivate nõuetega. Analüüsime hetkel, milliseid õiguskaitsevahendeid kasutada selleks, et saavutada otsus, mis on korrektne ja kooskõlas sellega, kuidas seadus väärtpaberituru toimimist on reguleerinud," ütles Madis Jääger BNS-ile.

"Samal ajal oleme igati keskendunud OEG äri arendamisele nii igapäevase opereerimise kui laienemiste teel," lisas Olympicu juht.

Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon ei rahuldanud neljapäeval Olympic Entertainment Groupi taotlust aktsiate noteerimise lõpetamiseks enne aktsiate ülevõtmist. Arvestades Olympic Entertainment Group AS-i aktsionäride struktuuri ning neile kuuluva koguosaluse suurust, samuti kavandatud tehinguid, võib börsi hinnangul investorite huvid lugeda piisavalt kaitstuks juhul, kui investorid on piisavalt informeeritud ning kui neil on võimalus pöörduda oma õiguste kaitseks kohtu poole, teatas Tallinna börs.

Börsi hinnangul tagatakse sellised tingimused noteerimise jätkumise korral kuni aktsiate ülevõtmiseni rahalise hüvitise eest ning noteerimise lõpetamine enne nimetatud tingimuse täitmist kahjustaks oluliselt investorite huve.

Olympic plaanib Tallinna börsilt lahkuda seoses investeerimisfirma Novalpina Capital poolt ettevõtte ülevõtmisega. Investeerimisfirma kavatseb Olympicu liita oma ülevõtmiseks loodud tütarfirmaga Odyssey Europe ja selleks on vajalik Olympic enne börsilt ära viia.

Ettevõtte börsilt viimise vastu olekust on teatanud mõned ettevõtte väikeaktsionärid, kes ei ole soovinud oma osalust Olympicus pakutud 1,9 euroga aktsia eest loovutada ja kes on teatanud, et nad sooviksid saada aktsia eest 2,3-2,5 eurot.

Väikeaktsionärid on samuti varasemalt teatanud, et plaanivad kasutada kõiki õiguslike vahendeid, et Olympicu börsilt lahkumist takistada.

Olympic Entertainment Group pakub hasartmänguteenuseid kuues Euroopa Liidu liikmesriigis, mille hulgas on Balti riigid Eesti, Läti ja Leedu, ning Slovakkia, Itaalia ja Malta. Eelmise aasta lõpu seisuga kuulus OEG-le kokku 115 kasiinot ja 27 panustamispunkti, millest 24 kasiinot olid Eestis, 53 Lätis, 17 Leedus, kuus Slovakkias, 14 Itaalias ja üks Maltal. OEG-l on ligi 3000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles