Numbriliikuvus viib Telialt kliente (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia ärihoone
Telia ärihoone Foto: Eesti Betooniühing

Telia on sel aastal kaotanud numbriliikuvuse tulemusel konkurentidele kõige enam mobiilikliente.

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistikast selgub, et Telia on viie kuuga Elisale ja Tele2-le kaotanud numbriliikuvuse tagajärjel 1067 klienti. Samas on Tele2 saldo plussis 979 ja Elisa oma 91 kliendiga.

Kõige hullem oli Telia jaoks äsja lõppenud mai, mil tal tuli konkurentidele loovutada 2135 klienti enam, kui ta neid tagasi võitis.

Tehnilise

järelevalve ameti statistika kohaselt liikus mais kokku 7845 numbrit, millest 7704 olid mobiiltelefoni- ja 141 tavatelefoninumbrid. Mais tühistati kokku 6987 numbri teisaldamise avaldust, millest 6945 olid mobiiltelefoni- ja 42 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles