Endisesse Eesti Energia ärihoonesse tulevad üürikorterid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia endine peahoone Tallinnas Laki tänaval.
Eesti Energia endine peahoone Tallinnas Laki tänaval. Foto: TOOMAS HUIK / PM/EMF

Eften Kinnisvarafond AS müüs neljapäeval 1,9 miljoni euroga endise Eesti Energia Laki 24 büroohoone Scandium Kinnisvarale, mis arendab sinna aasta lõpuks 121 väikese üürikorteriga kortermaja.

"Müüsime Laki 24 ära 31. mail. Müügihind oli 1,9 miljonit eurot. Hoidsime projekti viis aastat ja aastane tootlus oli omakapitali baasil 18 protsenti. See oli kindlasti edukas projekt ning on meie esimese fondi kümnes vara müük. See läheb kokku meie strateegiaga, et alla 5 miljoni eurose väärtusega varasid me ei oma," ütles Efteni juht Viljar Arakas BNS-ile.

Vara omandanud Scandium Kinnisvara juhatuse liikme Maido Lüiste sõnul alustab ettevõte endise büroohoone ümberehitamist üürimajaks lähikuudel ning projekt peaks valmima tänavuse aasta jooksul või hiljemalt järgmise aasta esimeses kvartalis.

"40 protsenti korteritest on juba müüdud," märkis Lüiste. Tema sõnul ei ole ehitushind veel teada, kuna ollakse ehitajaga läbirääkimistes.

Arenduse kodulehe ehk Laava 24 projekti andmetel tuleb Mustamäel asuvasse hoonesse 121 korterit suurused 12 kuni 22 ruutmeetrit. Eeldatavaks üüritootluseks märgib ettevõte 7,5 protsenti.

Eesti Energia müüs oma endise peahoone Laki tänaval ja Elektrilevi kasutatava Kadaka tee hoone enampakkumisel Eftenile 2013. aasta jaanuaris. Kadaka tee hoone alghind oli 6,85 miljonit eurot ja Laki tänava peamajal 1,4 miljonit eurot, lõpphinda energiafirma avalikustada ei soovinud.

Eften Kinnisvarafond AS on fondivalitseja Eften Capitali poolt 2008. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. Fond lõpetas investeerimistegevuse 2015. aastal, mil asutati Eften Kinnisvarafond II AS ja Eften Real Estate Fund III AS. Eften Kinnisvarafondi portfellis on kokku 20 objekti Eestis, Lätis ja Leedus. Fondi kogu varade maht on 220 miljonit eurot.

Scandium Kinnisvara on kinnisvaraarendusettevõte, mis on spetsialiseerunud väikekorterite loomisele. Scandium Kinnisvara tegeleb lisaks kinnisvaraarendusele üürikinnisvara haldamise ja kinnisvarainvesteeringute juhtimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles