Eestisse paremat elu otsima tulnud soomlanna on siin nüüd suurtes võlgades (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlanna on äripartneritele kümneid tuhandeid eurosid võlgu.
Soomlanna on äripartneritele kümneid tuhandeid eurosid võlgu. Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

​Paar aastat tagasi ilusa jutuga Eestisse äri ajama tulnud soomlanna Pauliina Maria Pirkola on äripartneritele võlgu ja eirab juba pikemat aega kohtukutset, kirjutab Äripäev.

Pauliina Maria Pirkola on loomeagentuuride WTF Helsinki ja WTF Baltics omanik, samuti kuulub talle üritusi korraldav firma House of Sauce. Viimase ettevõttega koostööd teinud Telliskivi loomelinnakus asuv Punane Maja OÜ on soomlannaga hädas – tehti koostööd, sõlmiti lepingud, ent Pirkola jättis saadud teenuse eest arve maksmata. 50 000 euro suurusest võlast on Pirkola tasunud sümboolsed 1250 eurot pluss käibemaksu. 

Hoolimata korduvatest lubadustest võlg tasuda pole Pirkola seda teinud. Takkatippu on ta juba pikemat aega eiranud eiranud menetlusdokumentide vastuvõtmist, mille järel oleks võimalik välja kuulutada füüsilise isiku pankrot.

Kurioosseks teeb loo seegi, et neli aastat tagasi ülistas Pirkola Äripäeva veergudel, kui hea on Eesti ärikultuur. Artiklis “Kahanev Eesti ahvatleb sisserändajaid” rääkis Pirkola, et nad otsustasid koos abikaasa Petriga rajada ettevõtte ja ka kolida Tallinna, et põgeneda oma kodumaa Soome negatiivsest ja pessimistlikust õhkkonnast.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles