Starbucksi nõukogu esimees lahkub ametist, võib kandideerida USA presidendiks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Schultz.
Howard Schultz. Foto: Ted S. Warren / AP

USA kohvikuketi Starbucksi nõukogu esimees Howard Schultz teatas esmaspäeval ametist lahkumisest.

Telekanali CNBC andmetel lahkub Schultz 26. juunil, kuid jääb nõukogu auliikmeks.

Demokraatide ägeda poolehoidjana tuntud Schultz teatas tegevjuhi ameti mahapanemisest juba 2016. aastal. Kokku juhtis Schultz Starbucksi pea 40 aastat, mille jooksul sai Seattle´i väikefirmast 28 000 kohvikuga suurettevõte, mis tegutseb praegu 77 riigis.

Praegu 64-aastase Schultzi kohta liiguvad meedias muu hulgas kuuldused, et ta võib kandideerida 2020. aasta USA presidendivalimistel.

Schultz ütles ajalehele New York Times, et pole oma järgmist sammu veel otsustanud, kuid on juba mõnda aega mures riigi pärast. Schultz on tuntud ägedate sõnavõttude poolest vabariiklaste ja president Donald Trumpi vastu.

«Ma kaalun laia hulka valikuid, mille seas pole välistatud ka avalik teenistus. Kuid ma olen tuleviku üle otsuse langetamisest veel kaugel,» lisas Schultz.

Starbucks sattus veidi aega tagasi rassismiskandaali keskmesse, millele järgnesid mitmel pool meeleavaldused.

Aprillis soovisid kaks mustanahalist meest kasutada Philadelphias asuva Starbucksi tualettruumi, vaatamata sellele, et nad ei olnud kohvikust midagi ostnud. Juhataja palus seepeale meestel hoopis kohvikust lahkuda. Mustanahalised noormehed keeldusid kohvikust lahkumast ja ütlesid, et nad ootavad seal lihtsalt sõpra. Seepeale kutsus juhataja kohale politseinikud, kes panid meestel käed raudu ja viskasid nad kohvikust välja.

Starbucks palus avalikult juhtunu pärast vabandust ja andis pressiteate vahendusel teada, et ettevõtte teeb kõik endast oleneva, et olukorda parandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles