Uus-Meremaa jalgrattalaenutusele kuulunud ratas leiti vulkaanikraatrist

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maungawhau kraater on võrdlemisi ebatavaline koht, kus üks jalgratas võiks lõpetada.
Maungawhau kraater on võrdlemisi ebatavaline koht, kus üks jalgratas võiks lõpetada. Foto: Alan Collins

Uus-Meremaal jalutama läinud kohalik leidis Maungawhau mäe vulkaanikraatrist jalgrattalaenutusele OnzO kuuluva rendiratta.

Maungawhau on Aucklandi kõige kõrgem looduslik punkt ja purskas viimati 28 000 aastat tagasi. Meediaväljaande New Zealand Herald sõnul pole mägi hetkel vulkaaniliselt ohtlik, kuid jalgratta kraatrisse saamine nõudis tõenäoliselt väga palju vaeva, sest tegu on sügava ja mudase järsakuga, kirjutab BBC.

OnzO ei olnud leiust just vaimustuses ja kutsus kasutajaid üles mitte jätma jalgrattaid laiali kohtadesse, kus nad ei peaks olema. Väidetavalt on OnzO kohalike seas aga lausa mõnevõrra tuntud oma kadunud jalgrataste poolest ja neid on leitud sadamavetest, puulatvadest ja interneti oksjonitelt.

Erinevalt paljudest teistest moodsatest jalgrattalaenutustest ei kasuta OnzO jalgratta dokki. Jalgratta tagumine kumm on enamasti lukus ja selle saab avada telefonirakendusega. Küll aga ei takista mitte miski neid jalgrattaid lihtsalt üles korjamast.

Kuna jagamismajandus on Uus-Meremaal suhteliselt uus nähtus, siis on ettevõte siiani enda sõnul kasutajatega kannatlik olnud. Nüüd hakatakse aga piirama ligipääsu nendele kasutajatele, kes on teenust kuritarvitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles