Tabasalus laienev tehas otsib töötajaid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cartoni toodetud pakendeid kasutab ka näiteks Balbiino.
Cartoni toodetud pakendeid kasutab ka näiteks Balbiino. Foto: Juss Saska / PM/SCANPIX BALTICS

Tabasalus tegutsev A&R Carton uuendas ning laiendas viie miljoni euroga tehast. Kompleks sai juurde 800 ruutmeetrit tootmisruume, tööliste olmeruumid ning kontoripinda, kirjutab Harju Elu.

Mullu osteti ka ligi kolm miljonit eurot maksev trükimasin Komori Lithrone LS44.

Sellega uuendused ning laiendused ei piirdunud. Uuendati vanemaid lao- ja tootmisruume. Tänavu soetati 1,5 miljoni euro eest stantsimis- ja liimimismasin, samuti kuumfooliummasin ning uued transpordiliinid.

Harku teel asuvas  tehases saab tootavarasemast kolm korda rohkem pakendeid ning selleks võeti lisaks tööle 20 uut inimest. Lisaks otsitakse Tabasallu veel kümmet uut inimest. Tööd on pakkuda stantsijatele, laotöölistele, trükkalitele ja ja masinate operaatoritele.

Kuigi Carton on Eesti suurim kartongpakendite tootja, jääb kodumaale vaid tilluke osa pakenditest. Täpsemalt ekspordib tehas 95 protsenti toodangust. Tuntumatest kaubamärkidest pakendatakse Cartoni karpidesse näiteks Norra Orkla, Soome Fazeri, Froneri ja Raisio ning Islandi Samhentir. Eesti tootjatest on Cartoni kliendid Balbiino, Rapala ning Kalev.

Loe pikemalt Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles