Erdoğan viskab Uberi Türgist välja

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli ametlikud kollased taksod.
Istanbuli ametlikud kollased taksod. Foto: OZAN KOSE / AFP

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan teatas, et Uberi päevad on riigis loetud, sest ettevõte on siiani pakkunud ebaseaduslikku teenust. Erdoğani teade tuli pärast Istanbuli taksojuhtide suuri proteste, mis nõudsid Uberi eemaldamist turult.

Istanbulis, kus elab enam kui viiendik Türgi elanikkonnast (umbes 81 miljonit inimest) töötab enam kui 17 400 taksot ja Uberi sisenemine 2014. aastal kohalikule turule on tekitanud terve hulga konflikte ja löönud kired lõkkele, kirjutab Business Insider.

«Meil on oma taksosüsteem. Kust tuleb Uber? Seda kasutatakse Euroopas ja me ei hooli sellest. Me otsustame ise, mida kasutame,» toonitas Erdoğan, keda peatselt ootavad ees uued valimised.

Paar nädalat tagasi muutsid Türgi võimud transpordi litsentside saamise keerulisemaks, et vähendada Uberit kasutavate juhtide arvu. Istanbuli taksojuhid kaebasid selle aasta alguses Uberi kohtusse, süüdistades neid taksoäri lõhkumises ja ebaseadusliku äri tegemises.

Uberi hinnangul kasutavad nende rakendust ligemale 2000 Istanbuli kollast taksot ning ligemale 5000 juhti kasutavad kaubikutele mõeldud UberXL rakendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles