Otsepilt: kuidas mõjutab Eestit Euroopa Liidu tulevane ühtekuuluvuspoliitika?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaata 5. juunil otseülekannet Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja rahandusministeeriumi koostöös toimuvalt seminarilt «Euroopa Liidu tulevane ühtekuuluvuspoliitika ja selle mõju Eestile».

Seminar annab ülevaate Euroopa Komisjoni ettepanekute kohta järgmiseks rahastamisperioodiks ning algatab arutelu selle üle, kuidas uued fondid saaksid kõige paremini toetada Eesti majanduskasvu, tööhõivet ja elatustaseme tõusu.

29. mail tutvustas Euroopa Komisjon oma ettepanekuid, mis käsitlevad ühtekuuluvuspoliitika investeeringute uut raamistikku. Need investeeringud aitavad Eestil viia lõpule mitmed edukad projektid, mida alates Eesti liitumisest ELiga 2004. aastal on ellu viidud. Näiteks võib tuua tipptasemel Tallinna lennujaama või e-Eesti selgroo X-tee.

2. mail avaldas Euroopa Komisjon ettepaneku Euroopa Liidu eelarve kohta aastateks 2021–2027, millega algas arutelu selle üle, millised peaksid olema ELi tegevuse prioriteedid tulevikus.

Ajakava:

11.00–11.30        Avasõnad – ühtekuuluvuspoliitika tulevikuväljavaated

Corina Crețu, Euroopa Komisjoni regionaalpoliitika volinik

Toomas Tõniste, rahandusminister

11.30–12.30        Arutelu teemal „ELi ühtekuuluvuspoliitika aastatel 2021 kuni 2027 – muudatused ja nende mõju Eestile“

Lena Andersson Pench, Euroopa Komisjoni regionaal- ja linnapoliitika peadirektoraadi Euroopa territoriaalse koostöö, makropiirkondade, Interregi ja programmide rakendamise valdkonna direktor

Manuela Geleng, Euroopa Komisjoni tööhõive, sotsiaalküsimuste ja sotsiaalse kaasatuse peadirektoraadi sotsiaalinvesteeringute strateegia üksuse juht

Klen Jäärats, riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor

Märten Ross, rahandusministeeriumi finantspoliitika ja välissuhete asekantsler

Arutelu juhib Matti Maasikas, välisministeeriumi Euroopa küsimuste asekantsler

12.30–13.00        Küsimused ja vastused

Seminar toimub 5. juunil kell 11–13 restoranis Kärbes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles