Elina Nechayeva õpetaja jagas mälestusi eurolaluliku ülikooli ajast (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Nechayeva
Elina Nechayeva Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eda Zahharova juhendamisel 2011-2014 aastal Tallinna Ülikoolis soololaulu õppinud Elina Nechayeva lõi endise õpetaja sõnul kooli ajal pretsedendi, mida vaevalt keegi korrata suudab. 

«Elina astus Tallinna Ülikooli ajal, mil õppekavas oli selline eriala nagu soololaul ning tema eesmärgiks oli juba siis saada ooperilauljaks. Elina käis algul eratundides ning kuna tekkis usalduslik koostöö, siis otsustasime koostööd jätkata akadeemilises vormis Tallinna Ülikoolis,» meenutas Zahharova Tallinna Ülikooli blogis

Nechayeva endine õpetaja lisas, et Tallinna Ülikooli aega jäid ka Elina esimesed konkursivõidud. Soololaulu õpetamine on tema sõnul oma loomult väga intiimne tegevus ning tänaseks on õpetaja ja õpilase suhe üle kasvanud kollegiaalseks.

Ülikooliaja tulemuslikumaks ja põnevamaks perioodiks kujunes õpetaja sõnul aga kindlasti Elina osalemine ETV konkursil Klassikatähed 2014. «Tallinna Ülikooli tudengina lõi Elina televoorudesse ja kolme parema hulka jõudmisega pretsedendi, mida vaevalt keegi korrata suudab, kuna kõik ülejäänud televoorudesse pääsejad on olnud kas Tallinna Muusikakeskkooli või Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia taustaga,» sõnas Zahharova.

Soololaulu õpetaja sõnul on Elinal olemas head looduslikud eeldused ja sihikindlus ning suur töövõime, kuid klaasikalise muusika ja eriti ooperi valdkonnas, on väga tihe ja karm konkurets, mistõttu peab tippu jõudmiseks ka veidi õnne olema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles