Ratas: tselluloositehase rajajate initsiatiivi ei saa eos nullida (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas volikogus peetud kõnes, et Tartusse kavandatava tselluloositehase ehitamine vajab kindlasti riigimehelikku ja tasakaalukat arutelu, kuid samas pole õige ettevõtjate initsiatiivi juba eos nullida.

«Me mõistame inimeste küsimusi, hirme ja vastasseisu. Me oleme öelnud selgelt, et looduskeskkonda kahjustades ja kohaliku kogukonna arvamust arvesse võtmata seda tööstust rajada ei saa. Küll aga ei soovi me juba eos nullida ettevõtjate initsiatiivi,» ütles Ratas. «Oleme selgel arvamusel, et enne otsuse langetamist tuleb planeeritava puidurafineerimistehase mõjusid väga põhjalikult uurida. Me oleme valmis diskussioonideks ja aruteluks, kuid neid tuleb pidada tasakaalukalt ja riigimehelikult, arvestades iga valiku lühi- ja pikaajalist mõju Eestimaale tervikuna.»

Ratas möönis, et tselluloositehase rajamise küsimus on küll terav, kuid samas loovad ettevõtted ja suurinvesteeringud inimestele töökohti ning kasvatavad terve ühiskonna jõukust, mille eest saab maksta pensioneid, panustatakse siseturvalisusesse ja kohalikku ellu.

Ratas rääkis volikogus ka sellest, et pooleteise aasta jooksul, mil Keskerakond on kandnud valitsusvastutust, on tehtud muu hulgas maksuvaba tulu reform, maaelutoetuste tõus ja tervishoiule lisaraha eraldamine.

«Oleme toonud viimaste aastate kõige kiirema palgatõusu nii läbi maksuvaba tulu suurendamise kui riigieelarveliste otsuste,» sõnas Ratas, tuues välja õpetajad, kõrgharidusega kultuuritöötajad, politseinikud, päästjad, sotsiaaltöötajad, veterinaarid ning IT-spetsialistid. Ratase kinnitusel seisab Keskerakond ka selle eest, et Eesti saaks ka järgmiseks Euroopa Liidu eelarveperioodiks õiglased toetused nii maaelule kui ka teistele valdkondadele. Niisamuti võlgneb Ratase sõnul ühiskond tänu kõigile neile, kes on Eesti arengusse panustanud aastatepikkuse töö ja laste kasvatamisega.

«Olukord, kus suur osa väärikaimas eas elanikkonnast elab allpool suhtelise vaesuse piiri, ei saa olla ühegi poliitilise jõu jaoks aktsepteeritav. Keskerakond töötab selle nimel, et pensionid tõuseksid 2020. aastal kokku saja euro võrra. Selleks vajame Eesti inimeste tuge ning teiste erakondade mõistmist,» rõhutas Ratas.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles