S&P langetas probleemsete pankade nimekirja kantud Deutsche Banki krediidireitingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujud Deutsche Banki logo lähedal Frankfurdis.
Kujud Deutsche Banki logo lähedal Frankfurdis. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Rahvusvaheline reitinguagentuur S&P langetas reedel Deutsche Banki pikaajalise krediidireitingu pügala võrra BBB+ tasemele, päev pärast seda kui USA pangandusjärelevalve kuulutas panga Ameerika tütarfirma probleemseks.

Krediidireitingu langetamine tuleb ajal kui Deutsche Bank on selle uue tegevjuhi Christian Sewingu juhtimisel alustanud ulatuslikku restruktureerimist, et taastada panga kasumlikus. Möödunud kuul teatas pank, et koondab osana muudatustest 7000 töökohta.

«Kuigi leiame, et juhatus võtab karme, ehkki ilmselt vältimatuid samme ja on pakkunud välja loogilise strateegia panga jätkusuutliku kasumlikuse taastamiseks keskpikas plaanis, on pank siiski silmitsi jätkuva alatootlikusega võrreldes selle konkurentidega, kellest mitmed on restruktureerimise juba läbi viinud,» teatas S&P.

«Näeme praeguste ebasoodsate turuolude taustal mitmeid võimalikke riske muudatuste läbiviimisel ja leiame, et võrreldes teiste pankadega on Deutsche Bank veel mõnda aega negatiivse väljavaatega,» lisati teates.

Neljapäeval kandis USA pangandusjärelevalve  Deutsche Banki oma probleemsete pankadega nimistusse. Panga on probleemseks kuulutanud ka USA föderaalreserv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles