Rahvusvahelisi suurpanku süüdistatakse Austraalias kartellikokkuleppes

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANZ panga kontor Sydneys.
ANZ panga kontor Sydneys. Foto: Edgar Su / REUTERS

Suurpangad ANZ, Deutsche Bank ja Citigroup said Austaalia võimudelt kriminaalsüüdistuse, mille järgi osalesid nad kartellikokkuleppes.

Süüdistus puudutab 2015. aastal toimunud ANZ aktsiate müüki väärtuses 2,5 miljardit dollarit, kuid juhtumi täpsemaid detaile ei ole veel avaldatud. Kõik kolm panka lubasid süüdistuste vastu võidelda ja ANZ astub välja ka ühe oma töötaja kaitseks, kirjutab BBC.

Kokku saavad süüdistuse «terve hulk» inimesi, kes on kõik väidetava kartellikokkuleppega seotud. Aktsiate paigutamisega olid seotud Deutsche Bank, Citigroup ja JP Morgan.

Kartellikokkulepe kujutab endast tavaliselt seda, et mingi grupp ettevõtteid lõpetavad üksteisega konkureerimise ja hakkavad kasumite kasvatamiseks hoopis koos tegutsema.

Austraalia finantssektor on sattunud viimasel ajal mitmetesse suurtesse skandaalidesse. Veebruaris avaldatud uuringu järgi lokkab riigi rahandussektoris regulatsioonide rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles