Eesti tööstustoodang kasvab, kuid mõned harud kiratsevad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstustoodang
Tööstustoodang Foto: Egert Kamenik / Postimees

Tööstusettevõtted tootsid selle aasta aprillis kaks protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta aprillis, teatas statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas töötuses ja energeetikas, kuid vähenes mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti aprillis üks protsent rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid aprillis eelmise aasta sama kuu mahtu. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige toiduainete, elektroonikaseadmete, masinate ja seadmete tootmise suurenemine. Märgatavalt suurenes ka keemiatoodete ning kütteõlide tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang ehitusmaterjali, tekstiili- ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi aprillis 69 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta aprilliga ekspordiks 11 protsenti ja koduturule 10 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta aprillis võrreldes märtsiga tööstuses kokku ühe protsendi vähem toodangut. Töötleva tööstuse toodang jäi eelmise kuuga samale tasemele.

2017. aasta aprilliga võrreldes toodeti elektrit 11 protsenti ja soojust 30 protsenti rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles