Tudengite võidukas äriidee: andur, mis informeerib toote tegelikust «parim enne» olukorrast

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: PantherMedia / Scanpix

TTÜ Mektory korraldatava ja õppuritele suunatud eelinkubatsiooni programmi StarterTech võitjaks osutus TTÜ tudengitest koosnev meeskond Timey, mis arendab nutikat «parim enne» indikaatorit, mis abistab tarbijaid võimalikult värske toote ostmisel. 

Nimelt registreerib Timey loodav andur reaalajas pakendi transpordil ja säilitamisel tehtud vead, informeerides tarbijat toote tegelikust «parim enne» olukorrast. Tallinna Tehnikaülikoolis õppivad meeskonnaliikmed peavad oma toote testimiseks juba läbirääkimisi piimatööstusettevõttega Valio. Lisaks peaauhinnale võitis Timey meeskond ka Avokaado eriauhinna, ehk tasuta õigusabi aastaks ning edasipääsu äriideede konkursi Ajujaht Top100 sekka. 

StarterTech ettevõtlusprogrammi kevadhooaja finaali jõudis üheksa äriideed, millest enamus oli suunatud keskkonnasäästlikule majandusele. Peaauhinna võitnud Timey, mis võitis ka arendamistoetuse tehnoloogiarahastusest Prototron, liigub edasi ülikoolide start-up äriideede maailmameistrivõistlusele, mis toimub oktoobris Kopenhaagenis.

Teise koha ja tuhande euro suuruse toetuse Tallinna Ettevõtlusametilt võitis meeskond 3cular, kelle loodav keskkonnasäästlik 3D printimislahendus võimaldab toota puidujääkidest uusi tooteid kiiremini ja suurema rahalise kokkuhoiuga. Meeskond võitis ka Tehnopoli eriauhinna, mis võimaldab neile pooleaastase inkubatsiooniperioodi TTÜ teaduspargis. 

Kolmanda koha ja pooleaastase tasuta kontoripinna Mektorys võitis LaavaTech, endise nimega ArtiSun, mis korjas mitu auhinda ka eelmisel TTÜ Mektory äriideedekonkursil 2017.aasta detsembris. Meeskonna loodav tarkvara kontrollib taimekasvatuses kasutavate LED-valgustite energiasäästlikust ja efektiivsust, pakkudes valdkonna ettevõtjatele paremaid tulemusi suurema rahalise kokkuhoiuga. LaavaTechile andis eriahinna ka EstBan, mis viib alustava ettevõtte kokku äriinglitega.

Sportradari eriauhinna võitis meekond RunMe, mille lahendus aitab tulevikus endale jooksukaaslasi leida ja nendega võistelda. Pääsu Tartus toimuvatele Start-up päevadele võitis meekond O2B, mille lahendus näeb tulevikus ette koomas olevate patsientidele kommunikatsioonivahendi loomist.

Žüriiliikmed olid Thomas Alsop (Invest in Liverpool), Petri Saarinen (Teraloop Oy, Soome), Mikko Armila (L&CO Value Accelerator, Soome), Evelin Mitt (Ergo kindlustus), Martin Goroško (Tehnopol), Andrey Lisitsyn (Sportradar) ja Anu Oks (EstBan). 

Programmi tegevusi toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles