Miks ei osta Eesti president Tallinna Sadama aktsiaid? (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid visiidil Kreekas
Eesti president Kersti Kaljulaid visiidil Kreekas Foto: Marios Lolos/imago/Xinhua

President Kersti Kaljulaid rõõmustab iga kord, kui Tallinna börsile mõni ettevõte juurde tuleb, ja kurvastab, kui keegi sealt lahkub, küll aga on ta ise teinud põhimõttelise otsuse mitte omandada ühegi riigiettevõtte aktsiaid.

«Börsi ergutamise kõige kiirem meetod ongi viia börsile riigiettevõtteid,» ütleb Eesti president Kersti Kaljulaid intervjuus Äripäevale, kuigi nendib samal ajal, et korralike kapitaliturgudeni on meil pikk maa minna. «Siinsed pakkumised ei kutsu kohale suuri investeerimisfonde.» 

Mis puudutab kõige värskema riigifirma, Tallinna Sadama börsile minekut, ütleb president, et ta on teinud põhimõttelise otsuse, et ei omanda ühegi riigiettevõte aktsiaid. «Lihtsalt selle pärast, et ma ei või kunagi kindel olla, et minu käes ei ole siseinformatsiooni, ja on ka raske panna inimesi uskuma, et mul seda ei ole,» põhjendab Kaljulaid.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles