Microsofti väärtus möödus Google'ist ja tõusis maailma kolmandaks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti praegune tegevjuht Satya Nadella.
Microsofti praegune tegevjuht Satya Nadella. Foto: ROMUALD MEIGNEUX/SIPA / ROMUALD MEIGNEUX/SIPA

Microsofti väärtus tõusis kolmapäeval ettevõtte 32-aastase ajaloo kõige kõrgemale tasemele, viies selle mööda Google'i emafirmast Alphabetist.

Microsofti aktsia tõusis kolmapäeval peaaegu ühe protsendi võrra, tuues selle aastase kasvu 15 protsendi peale. Ettevõtte väärtuseks on hetkel 760 miljardit dollarit, Alphabeti väärtuseks aga 745 miljardit dollarit. Nii jääb Microsoft oma väärtuselt ainult 30 miljardiga alla maailma teisena kõige väärtuslikumale ettevõttele Amazon, kirjutab CNN.

Maailma kõige väärtuslikum firma Apple on hetkel väärt 920 miljardit dollarit.

Microsofti aktsiale mõjuvad hetkel hästi Office 365 tarkvara väga tugevad müüginumbrid ja Azure veebihostingu teenuse suur populaarsus. Ettevõtte müügitulu kasvuks prognoositakse järgnevate aastate jooksul kusagil 10 protsenti aastas, mis on sellise suurusega ettevõtte kohta üpris aukartust äratav number.

Lisaks rohkem pilvetehnoloogiatele keskendumisele on Microsoft edule aidanud kaasa ka sotsiaalmeediaase laienemine. Ettevõte ostis 2016. aastal LinkedInini.

Wall Streeti Morgan Stanley ja Evercore ISI on mõlemad prognoosinud, et Microsofti väärtus võib peatselt ületada triljoni dollari piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles