Warren Buffett üritas investeerida Uberisse miljardeid

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: RICK WILKING / REUTERS

Miljardärist investor Warren Buffett üritas väidetavalt aasta alguses investeerida Uberisse kolm miljardit dollarit, kuid läbirääkimised luhtusid, sest osapooled ei suutnud lepingu tingimustes kokkuleppele jõuda.

Uberi juht Dara Khosrowshahi ei tahtnud väidetavalt anda Buffetti investeerimisfirmale Berkshire Hathaway ettevõttes nii suurt osalust ja pakkus neile hoopis kahe miljardi dollari suurust tehingut, mis polnud aga investeerimisfirmale nähtavasti piisav, kirjutab Bloomberg.

Buffett, kes on siiani tehnoloogiasektorit paljuski vältinud, hakkas hiljuti Apple'i suurimaks investoriks ja avaldas kahetsust, et ei investeerinud varem Google'i emafirmasse Alphabet ja e-kaubandushiidu Amazon, seda siis kui nad veel suured polnud.

Buffetti investeeringud saadavad sageli ettevõtete aktsiad tõusuteele. Kui Buffet omandas 75 miljoni dollari eest osaluse Apple'is, tõusis ettevõte aktsia samal päeval neli protsenti. Veebruaris investeeris Hathaway 358 miljonit Iisraeli ravimitootjasse Teva Pharmaceutical, millele järgnes kohe seitsme protsendiline aktsia tõus.

Buffetti maine oleks tõenäoliselt võinud mõjuda hästi ka Uberi skandaalide poolt määritud imagole, mida Khosrowshahi üritab hetkel aktiivselt parandada. Uberi väärtus on veebruari seisuga 72 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles