Turvafirma Pristis langes mullu kahjumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pristis.
Pristis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Turva- ja nõrkvoolusüsteemide müügi ja paigaldusega tegeleva Pristis AS-i käive kahanes möödunud aastal 5,2 protsenti 12,2 miljonile eurole ning seejuures langes ettevõte tunamullusest 125 800-eurosest kasumist 129 700-eurosesse kahjumisse.

Suurimat käivet tegi ettevõte mullu Eestis, kus see kasvas aastavõrdluses 0,4 protsenti ligi 7,7 miljoni euroni. Lätis vähenes müügitulu aastaga 21,5 protsenti 2 miljonile eurole ning Leedus tõusis müük aastavõrdluses 11,3 protsenti 2,4 miljoni euroni, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Käibest suurima osa moodustas tulekahjualarmide, häire- ja valvesignalisatsiooni paigaldus ligi 7 miljoni euroga. Järgnesid 2,5 miljoni euroga kütte-, ventilatsiooni- ja kliimaseadmete paigaldus ning turvasüsteemide käitus 2,4 miljoni euroga.

Ettevõtte töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale kahanes mullu ühe inimese võrra 134 inimesele, kelle palgakulu kasvas aastavõrdluses 6 protsenti 2,3 miljoni euroni.

2018. aastal on ettevõtte eesmärgiks kasvatada müügimahtu, turuosa ning kasumlikkust. Hooldusteenuste valdkonnas on juhtkonna eesmärgiks müügimahu mõõdukas kasvatamine.

Pristis AS-i põhitegevusaladeks on hoonete turva- ja nõrkvoolusüsteemide ning automaatikasüsteemide ehituse ning hoonete tehnosüsteemide hooldusteenuste osutamine. Ettevõttele kuulub 100-protsendiline osalus tütarettevõtetes – Läti SIA Pristises ja Leedu UAB Pristises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles