OECD prognoosib Eesti majanduskasvuks tänavu 3,7 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustreeriv.
Raha. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

OECD värske prognoosi kohaselt aeglustub Eesti majanduskasv mulluselt 4,8 protsendilt tänavu 3,7 protsendile ning tuleval aastal 3,2 protsendile.

Eesti majanduse väljavaates märgitakse, et kuigi kasv peaks tulevatel aastatel tugevaks jääma, on oodata selle aeglustumist jätkusuutlikumale tempole, kuivõrd majandus on saavutamas oma täisvõimsust ning puudu on jäämas tööjõust.

Kasvu toetavad endiselt maksureformist ja palgatõusu kiirenemisest tulenev eratarbimise suurenemine, samuti investeeringute ja euroala majanduse taastumine. Negatiivsete riskidena tuuakse raportis välja geopoliitilised pinged ning tööjõupuudusest tulenev palgasurve, mis võib vähendada konkurentsivõimet.

Eesti tarbijahinnad peaksid sel aastal kasvama 2,8 protsenti ja tuleval aastal 2,5 protsenti, võrreldes 2,8-protsendilise kasvuga möödunud aastal.

Maailmamajanduse kasvuks prognoosib OECD sel aastal 3,8 protsenti ja tuleval aastal 3,9 protsenti. Läti majanduskasvuks prognoositakse vastavalt 4,1 protsenti ja 3,6 protsenti ning Leedu omaks vastavalt 3,3 ja 2,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles