Homme tuleb esitada huvide deklaratsioon

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik ootab huvide deklaratsiooni.
Riik ootab huvide deklaratsiooni. Foto: Erakogu

Justiitsministeerium tuletab kõigile huvide deklaratsiooni esitama kohustatud ametiisikutele meelde, et deklaratsioonid tuleb esitada 31. maiks elektroonselt e-maksuameti kaudu.

Deklaratsiooni mõjuva põhjuseta tähtpäevaks esitamata jätmine, deklaratsioonis korruptsiooniohu hindamiseks oluliste andmete varjamine ja valeandmete esitamine on keelatud.

Huvide deklaratsiooni esitama kohustatud isikud kantakse registrisse ametiasutuste poolt.

Deklareerimise esitamise kohustus lõpeb, kui deklarant on esitanud deklaratsiooni ametikohalt lahkumise aastale järgneval aastal. Teisisõnu tähendab see seda, et näiteks möödunud aasta sügiseste valimiste järel on endised volikogu ja valitsuse liikmed veel 2018. aasta kevadel kohustatud deklaratsiooni esitama.

Kohalike omavalitsuste ametiisikutest peavad deklaratsiooni esitama vähemalt kohaliku omavalitsuse volikogu liige, valla- või linnavalitsuse liige, osavalla või linnaosa vanem, valla või linna ametiasutuse juht.

Ühtlasi peavad huvide deklaratsiooni esitama president, riigikogu liige, valitsuse liige, kohtunik, riigikontrolör, õiguskantsler, Eesti Panga juhtorgani liige, presidendi kantselei direktor, riigikogu kantselei direktor, valitsusasutuse juht, ministeeriumi kantsler ja riigikantselei direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles