Tuntud kalatööstuse käive kasvas pea viiendiku võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M.V. Wooli omanik Mati Vetevool hoiab ränkade süüdistuste kiuste pea püsti ja loodab, et aeg parandab kõik haavad.
M.V. Wooli omanik Mati Vetevool hoiab ränkade süüdistuste kiuste pea püsti ja loodab, et aeg parandab kõik haavad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kalatööstuse M.V.Wool AS-i käive kasvas möödunud aastal 18,7 protsenti 23,6 miljoni euroni ning ettevõtte puhaskasum tõusis aastavõrdluses 2,2 korda 482 500 euroni.

Suurimat käivet tegi ettevõte mullu Eestis, kus see kasvas aastavõrdluses 29,8 protsenti 15, 3 miljoni euroni. Järgnesid Jaapan ligi 3 miljoni euroga, Taani 2 miljoni euroga ja Belgia 1,2 miljoni euroga, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Ettevõtte juhatuse sõnul suurenes 2017. aastal müük seoses uute klientide lisandumisega.

Müügitulust 87,6 protsenti moodustas tööstustoodangu müük, mis kasvas aastaga 16,4 protsenti 20,7 miljoni euroni. Selle lisandus kaupade vahendamine, mis kasvas aastavõrdluses 37,4 protsenti 2,9 miljoni euroni.

Ettevõte tänavu dividende maksta ei plaani ning seega suureneb eelmiste perioodide jaotamata kasum 7 miljoni euroni.

Ettevõtte töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale vähenes muulu nelja inimese võrra 144 töötajani, kelle palgakulu kasvas aastaga 16,4 protsenti 1,4 miljoni euroni.

1994. aastal asutatud M.V.Wool AS-i põhitegevuseks on kalatoodete tootmine ja kalatoodete vahendamine. Ettevõttel on kaks kalatööstust, millest üks asub Harku vallas ja teine Lääne-Harju vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles