Liviko vahetas Venemaal Vana Tallinna edasimüüjat (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Tallinna liköör
Vana Tallinna liköör Foto: Mihkel Maripuu

AS Liviko sõlmis ekspordi edendamiseks koostöölepingu Nesco gruppi kuuluva edasimüüjaga Joia, mis hakkab Venemaal turustama Vana Tallinna ja muid Liviko kvaliteetkaubamärke.

«Tegemist on suure distributsiooni ja maaletoomisega tegeleva ettevõttega, mis on suuteline varustama meie toodetega kaubandusvõrku üle Venemaa ja tegema tööd brändi arendamiseks nii võtmeklientide, suurte kaubandusklientide, kui ka Horeca sektoris. Näiteks Soome Altia gruppi esindab ta Venemaal samamoodi ja nüüd ka Livikot,» ütles ASi Liviko juhataja Janek Kalvi BNSile.

Kalvi tõdes, et edasimüüja vahetus on suurtel turgudel nagu Venemaa keeruline ja aeganõudev protsess ning uue koostööpartneri otsimisel arvestati sellega, et bürokraatia ja vajalikud protseduurid võtavad aega, enne kui saab müüma hakata.

«Näiteks kooskõlastused selleks, et neile väljastatakse Venemaa maksumärke meie toodete importimiseks. See on pikaldane protsess, teadsime, et nii on, aga tundsime, et meil on restarti vaja Venemaal,» märkis Kalvi.

Venemaa siseturule on Liviko seadnud eesmärgiks jõuda paari aastaga tasemele, kus müüakse aastas umbes 200 000 liitrit või 400 000 pudelit kvaliteetalkoholi. Samas ei tehta Venemaal koostööd ainult Nesco gruppi kuuluva Joiaga. «Näiteks rummi oleme müünud ühele partnerile, aga Venemaa suunas on meie jaoks prioriteediks Vana Tallinna kaubamärk ja see on kõige suurem äri,» ütles Kalvi.

Siseturust eraldi segmendina vaatleb Liviko Venemaal duty-free turge, lennujaamasid ja piirikaubandust, kuhu müüakse umbes samas mahus nagu siseturule.

Paralleelselt Venemaa edasimüüjaga peeti läbirääkimisi Skandinaavias turustaja leidmisega ning möödunud nädalal sõlmiti koostööleping Arcus grupiga, mis hakkab alates juunist Liviko tooteid turustama Taanis, Norras, Rootsis ja Soomes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles