POSTIMEHE INTERVJUU Arakas: kinnisvara enam kallimaks minna ei saa

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas tunnistas, et kartis, et konkureeriva Mustamäe keskuse avamine annab Eftenile kuuluvale Magistrali keskusele tugeva löögi, kuid seda pole toimunud.
Viljar Arakas tunnistas, et kartis, et konkureeriva Mustamäe keskuse avamine annab Eftenile kuuluvale Magistrali keskusele tugeva löögi, kuid seda pole toimunud. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Kiire tõusu aeg kinnisvaras on läbi ning arendajad peavad olema valmis muutusega kaasa minema, sest seisma jäämine tähendab selles äris kaotust, rääkis Baltimaade juhtiva kinnisvarafondi Eften juht Viljar Arakas.

Asjatundmatu pilgu lööb kirjuks vaadates, millise tempoga kerkib Tallinnasse uusi kaubanduskekusi. Peterburi maanteele suure katlamaja ja maantee vahele tühermaale kerkib uus Rimi. Kes küll sinna ostma läheb, kui veidi varem asub Coop, T1, Ülemiste ja Sikupilli kaubanduskeskus?

Turuosalised on samuti kõik segaduses. Kaubanduskeskuste omanikud on üksmeelselt veendunud kahes asjas: kaubanduspindasid on liiga palju, neid tuleb liiga palju juurde, aga nende endi kaubanduskeskus on edukas. Selles peitub selge vastuolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles