Suri üks Prantsusmaa rikkamaid mehi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serge Dassault poseerib Rafale hävituslennukiga.
Serge Dassault poseerib Rafale hävituslennukiga. Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Prantsuse miljardärist sõjatööstur ja poliitik Serge Dassault suri esmaspäeval 93-aastaselt.

Dassault suri tema perekonna sõnul oma Champs Élysées’ kontoris südameinfarkti. Forbes on hinnanud Dassault’ varade väärtuseks ligemale 26 miljardit dollarit. Prantsuse meediaväljaanne Le Figaro kirjeldas teda kui Prantsusmaa ühe kõige võimsama peredünastia pead.

Serge Dassault’le kuulus Prantsuse sõjatööstuse firma Dassault Systèmes, mille tütarfirma Dassault Aviation valmistab näiteks Mirage’i ja Rafale hävituslennukeid. Kontserni heaks töötab umbes 18 000 inimest. Mees päris ettevõtte oma isalt Marcel Dassault’lt 1986. aastal.

Dassault oli ühtlasi ka konservatiivne poliitik, kes tegutses senaatorina ja Pariisi eeslinna, Corbeil-Essonnes'i linnapeana.

Pariisi kohus mõistis Daussault’ eelmisel aastal süüdi pettuses, sest ta ei olnud deklareerinud riigile oma varade tegelikku väärtust. Teda trahviti kahe miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles