Miljoneid Eestisse investeerinud jaapanlane: pole tähtis, kas see raha ka tagasi tuleb (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: ISSEI KATO / REUTERS

Eesti idufirmadesse miljoneid eurosid investeerinud Jaapani miljonär Taizo Son'i sõnul on tema eesmärk muuta maailma ja pole oluline, kas ta oma investeeritud raha kunagi ka tagasi saab.

Taizo Soni investeerimisfirma Mistletoe on paigutanud endise Tallinna börsi juhi Kaidi Ruusalepa loodud idufirmasse Funderbeam kaks miljonit dollarit ning ettevõtja Karoli Hindriksi asutatud idufirmasse Jobbatical neli miljonit dollarit, kirjutab portaal Geenius.

«Kui ma kuulasin nende lugu ja nende missiooni, siis ma olin sellest väga liigutatud ja inspireeritud,» rääkis Taizo Son, lisades, et ta tundis, kuidas nad peaksid need asjad kindlasti teoks tegema ning seetõttu otsustas ta neid ka toetada.

Investori sõnul on Eesti tema arvates maailma üks edasijõudnumaid riike selles, mis puudutab uue mõtteviisi, uue uue elustiili ja maailma uute väärtuste pakkumist.

Ta tõi võrdluseks Aasia riigid, kus tema sõnul on ühiskondliku surve tõttu tihti väga raske radikaalselt uute asjadega välja tulla ning just see teebki Eestist talle huvipakkuva riigi.

Loe lähemalt portaalist Geenius. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles