Salutaguse Pärmitehase puhaskasum kerkis nagu pärmi peal (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salutaguse pärmitehas. Fotol Tiina Valk, tehase juht.
Salutaguse pärmitehas. Fotol Tiina Valk, tehase juht. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

AS Salutaguse Pärmitehase käive kerkis mullu 17 protsenti 36,6 miljoni euroni ning puhaskasum paisus 93 protsendi võrra 2,1 miljoni euroni.

Möödunud aasta oli ettevõttele soodne tulenevalt täismahuga tootmisest ja müügi mahu kasvust, märkis ettevõte majandusaasta aruandes.

Aruandeaastal jätkas ettevõte koostööd Tallinna Tehnikaülikooli ja Toidu- ja Fermantatsioonitehnoloogia Arenduskeskus AS-iga suurendamaks noorte huvi toiduainetööstuste vastu ja tegi koostööd tehnoloogiate arendamisel ja rakendamisel nii tootmisprotsessis kui keskkonna säästlikkuse valdkonnas.

Ettevõttes töötas mullu 127 inimest, kelle palgakulu oli 2,3 miljonit eurot. Aasta varem oli 120 töötaja palgakulu 1,9 miljonit eurot.

Salutaguse Pärmitehas toodab vedelpärmi pagari- ja kondiitritööstustele, inaktiivset kuivpärmi inimtoiduks ja loomasöödaks, inaktiivse kuivpärmi segusid õlle-, piirituse- ja veinitööstustele, looduslikke taimekaitsevahendeid metsandusele, põllumajandusele ja haljastusele ning vinassi mulla arendamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles