Linda Line plaanib taastada Tallinna-Helsingi liini juuni lõpuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Line`i laev.
Linda Line`i laev. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /

Tallinna-Helsingi liinil Linda Line Expressi kaubamärgi all tegutsev Lindaliini AS plaanib juunikuu lõpuks taastada kiirlaevaliikluse kahe pealinna vahel.

Ettevõtte juht Enn Rohula ütles BNS-ile, et ettevõte loodab käesoleva või järgmise nädala jooksul sõlmida lepingu uue kiirkatamaraani ostmiseks. Rohula sõnul mahutab kiirlaev üle 600 reisija ja sadakond autot. Tehingu hinda osapooled enne lepingu sõlmimist avaldada ei soovi.

Lindaliini tegevjuhi sõnul hakkab laevaliikluse põhihooaeg pihta pärast jaanipäeva ning ettevõte loodab selleks ajaks ka valmis olla ehk taastada liikluse Tallinna-Helsingi liinil juuni lõpuks.

Lisaks sellele plaanib ettevõte järgmise aasta alguses osta veel ühe kiirkatamaraani. «Aasta lõpus on vabanemas üks laev, millele oleme silma peale pannud,» märkis Rohula.

Linda Line pole pärast möödunud aasta novembris lõppenud hooaega Tallinna-Helsingi liinil kiirlaevaga reisijaid enam teenindanud. 2017. aastal kurseeris kahe riigi pealinnade vahet kiirkatamaraan Karolin, mille ettevõte müüs Kreekasse.

Harju maakohus kuulutas möödunud nädala kolmapäeval välja Lindaliini AS-i emafirma Linda Line Shipping OÜ pankroti ning määras pankrotihalduriks Ly Müürsoo.

Linda Line Shipping OÜ on Tallinna-Helsingi liinil kiirkatamaraane opereeriva Lindaliini AS-i omanikfirma. Linda Line Shipping OÜ-st kuulub Jaanika Rohulale 10 protsenti ning ligi 90 protsenti kuulub Soomes registreeritud Varsinais-Suomen Tukkutoimi Oy-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles