Värske rahvusvaheline konkurentsivõime edetabel: mitmendalt kohalt leiame Eesti? (7)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased Eesti ja ELi lippe lehvitamas.
Eestlased Eesti ja ELi lippe lehvitamas. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Sel nädalal avaldati 30. korda IMD rahvusvaheline konkurentsivõime edetabel, kus esimese koha võttis Hong Kongilt taas üle USA. Eesti langes aga ühe koha võrra tahapoole.

Kui mullu hõivas Eesti IMD konkurentsivõime edetabelis 30. kohta, siis nüüd oleme tagasi langenud 2016. aasta tasemele ehk kukkunud 31. kohale, selgub värskelt avaldatud aruandest.

Lähiriikidest jäävad meist ettepoole sellised põhjanaabrid nagu Rootsi (9. koht) ja Soome (16. koht). Küll aga teeb Eesti ära oma lõunanaabritele. Kuigi Leedu on meil tihedalt kannul, platseerudes 32. kohal, leiab Läti alles 40. kohalt.

Konkurentsiedetabeli esiotsas on ka varasemate aastatega võrreldes mõningaid muudatusi. Kui eelmisel aastal oli esimesel kohal Hong Kong, siis nüüd on selle koha tagasi võidelnud USA. Hong Kong on 2. kohal, talle järgneb 3. kohal Singapur. 

Esikümnest leiab veel Hollandi (4. koht), Šveitsi (5. koht), Taani (6. koht), Araabia Ühendemiraadid (7. koht), Norra (8. koht) ja Kanada (10. koht). 

Eesti 30. kohast tahapoole jäävad näiteks Poola (34. koht), Sloveenia (37. koht), India (44. koht), Venemaa (45. koht), Bulgaaria (48. koht), Rumeenia (49. koht), Slovakkia (55. koht) ja Ukraina (60. koht).

IMD konkurentsivõime aruanne reastab riike erinevate majanduslike ja sotsiaalsete näitajate alusel kujuneva võimekuse järgi tõsta riigi üldist heaolu.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles