Euroopa Liit eemaldas ka Bahama maksuparadiiside nimistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Wavebreakmedia Premium / PantherMedia / Wavebreakmedia Premium

Euroopa Liit eemaldas reedel Bahama ning Saint Kittsi ja Nevise saared maksuparadiiside mustast nimekirjast, jättes nimekirja alles seitse riiki.

Riigid eemaldati nimekirjast pärast seda kui need võtsid Euroopa Liidu ees kohustuse oma käitumist parandada. Mustast nimekirjast eemaldatud riigid lisatakse nõndanimetatud halli nimekirja, mis koosneb riikidest, mis on andnud Euroopa Liidule lubaduse oma maksuseadusi reformida.

Detsembris avaldatud nimekirja jäävad alles Guam, Namibia, Palau, Samoa, Ameerika Samoa, Trinidad ja Tobago ning Neitsisaared.

"Aina vähemate riikide olemine selles nimekirjas näitab selle protseduuri edukust," ütles Euroopa Liidu eesistujamaa Bulgaaria rahandusminister Vladislav Goranov.

Musta nimekirjaga tuldi välja mullu detsembris ning esialgu kuulus sinna 17 riiki. Järgmisel kuul vähendati riikide arvu aga kaheksa võrra, kuivõrd riigid andsid lubaduse oma maksusüsteemi reformida. Nende riikide seas oli ka Panama, mille eemaldamine sai laialdase kriitika osaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles