Julge samm: McDonald's eiras poole miljoni keskkonnaaktivisti palvet (1)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonalds'i kõrred
McDonalds'i kõrred Foto: Wilfredo Lee / AP

McDonald’s andis teada, et vaatamata 500 000 allkirjale, mis koguti selleks, et ettevõte lõpetaks oma restoranides plastkõrte kasutamise, ei plaani kiirtoidu hiid keskkonnaaktivistide soovidele vastu tulla.

Kuigi keskkonnaaktivistide ühendus SumOfUs suutis interneti petitsiooniga kokku koguda muljetavaldavad 500 000 allkirja, pooldasid McDonald’si iga-aastasel aktsionäride koosolekul vaid alla kaheksa protsendi osalenutest plastkõrtest loobumist, vahendab BBC.

McDonald'si sõnul on aktivistide nõudmine ebavajalik ja üleliigne ning seetõttu ei tulda nende soovidele ka vastu. «See ei üllata meid,» sõnas SumOfUsi esindaja ettevõtte otsuse peale. Keskkonnaaktivistid lootsid enda sõnul, et kiirtoidukett soovib olla plastkõrtest loobumisega teistele eeskujuks ning samuti leidsid nad, et paljud kliendid hakkavad nüüd McDonald’sit keskkonna heaolu nimel vältima.   

McDonald'si sõnul seevastu on neil nagunii plaan aastaks 2025 minna oma pakendite (joogikõrred kaasa arvatud) puhul täielikult üle taaskasutatavatele materjalidele ning seetõttu ei näe nad põhjust, miks nad peaksid praegu plastkõrtest loobuma.  

Plastkõrtest loobumise teema on viimasel ajal kogunud üha enam populaarsust. Nii otsustas näiteks hotellikett Hilton eemaldada plastkõrred oma 650 hotellis üle maailma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles