Samsung peab kohtu käsul maksma Apple'ile üle 500 miljoni

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone ja Apple'i logo.
iPhone ja Apple'i logo. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

USA kohus otsustas, et Lõuna-Korea elektroonikahiid Samsung peab maksma Apple'ile iPhone'iga seotud patentide rikkumise eest 539 miljonit dollarit.

Tegemist on juba suhteliselt vana kohtuasjaga, mis algas 2011. aastal, kui Apple süüdistas Samsungit originaalse iPhone'i patenteeritud disainielementide ja funktsioonide kopeerimises. Kohus trahvis aasta hiljem Samsungi 1,05 miljardi dollariga, kuid viimane kaebas edasi ja kaks ettevõtet on peale seda aastaid kakelnud, kui palju Samsung tegelikult maksma peaks, kirjutab BBC.

Suure enamuse trahvist, 533,3 miljonit, moodustab kolme patenteeritud disainielemendi kopeerimine ning ülejäänud kaks puudutavad telefoni patenteeritud funktsioone.

Apple ütles hiljem pressiteates, et pikk kohtutee pole kunagi olnud ainult raha pärast, vaid Apple'i tehnikasaavutuste kaitsmise pärast. Samsung on siiani vaielnud, et nad peaks kopeerimise eest maksma ainult 28 miljonit dollarit, sest see summa on otseselt seotud patentide eest teenitud kasuga. Apple on nõudnud aga osa kogu iPhone'i müügist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles