Donald Trumpi ja Kim Jong-uni kohtumise ära jäämine andis kohe aktsiaturul tunda (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump. Foto: AFP / Scanpix

Valge Maja teade USA president Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kohtumise ära jätmisest tõi Wall Streetile mõrud meeleolud.

Kauplemispäev algas Wall Streetil ilma eriliste tõusude ja langusteta, kuid Dow Jones'i tööstuskeskmine kukkus peatselt 139,41 punkti ehk 0,56 protsenti. S&P 500 kaotas 12,57 punkti ehk samuti 0,56 protsenti. Nasdaq langes 35,48 punkti ehk 0,48 protsenti, vahendab Reuters.

Valge Maja avaldas neljapäeval Twitteris Trumpi kirja Kimile, kus tänatakse Põhja-Korea liidrit aja ja kannatuse eest hiljutiste läbirääkimiste ja arutelude käigus, aga teatatakse tippkohtumise tühistamisest.

Trumpi sõnul jääb tippkohtumine ära Kimi viimases avalduses demonstreeritud viha ja avaliku vaenulikkuse tõttu. «Tunnen, et praegusel ajal on pikalt planeeritud kohtumise toimumine ebasobiv,» kirjutas Trump.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles