Alexela omanikud ostsid Ossinovski osaluse kütusefirmas välja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela värskendab väljanägemist
Alexela värskendab väljanägemist Foto: Alexela

Alexela teatas meediale, et on alates eilsest kütusefirma Alexela Oili sajaprotsendiline omanik. Selle sammuga osteti välja Oleg Ossinovski ettevõttele Skinest Grupp AS-ile kuuluvad aktsiad. Tehingu maksumust osapooled ei avalda.

Alexela eesmärk on organisatsiooni ja brändina muutuda ühtsemaks nii ettevõtte sees kui ka klientide ja avalikkuse jaoks, ütles ettevõte pressiteate vahendusel. Sel suunal on tegutsetud viimased kolm aastat.

Nii on korrastatud ettevõtete ülesehitust ja juhtimist ning jätkatud koondumist ühisesse struktuuri. Muudatuste peamine eesmärk on luua üks terviklik Alexela, et viia oma klientideni Eesti turul unikaalne energiatoodete portfell ja pakkuda parimat klienditeenindust.

Ettevõtte teatel sai Alexelast alates 23.05.2018 kütusefirma ASi Alexela Oil sajaprotsendiline omanik. Selle sammuga omandades ettevõte seni suurärimees Oleg Ossinovski ettevõttele Skinest Grupp AS-ile kuuluva 22,4 protsendilise osaluse. Tehingu hinda osapooled ei avalda.

Alexela Grupi kolm suurimat osanikku on: Heiti Hääl (73,85 protsenti), Marti Hääl (11,91 protsenti) ja Aarto Eipre (11,88 protsenti).

Alexela on Eesti kapitalil põhinev valdusfirma, mis koondab viimase paarikümne aasta jooksul ühtse omanikeringiga seotud ettevõtted ühisesse struktuuri. Ettevõte annab tööd enam kui 1000-le inimesele ning tegutseb kolmes valdkonnas: energeetika, metallitööstus ja põlevkivikeemia.

Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad muuhulgas elekter, maagaas, balloonigaas, mahutigaas ning läbi 101 üle Eesti asuva tankla autokütused. Alexelal on ka 31 tanklapoodi. Alexela arendab lisaks kahte LNG terminali Paldiskis ja Soomes Haminas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles